Reportáž z konference ABIA CZ 2024: setkání zákazníků a partnerů

Ve velkém stylu navázala společnost ABIA CZ services na tradici společných setkání zákazníků a partnerů, kterou před téměř 20 lety zakladatel firmy Petr Kelar začal. Byl tehdy vůbec prvním, kdo pro komunitu uživatelů a odborníků na SAP Business One® organizoval v České republice speciální akci. A letos jsme ji po několikaleté pauze pořádali ve dnech 13. a 14. června jako „konferenci ABIA CZ 2024: setkání zákazníků a partnerů“ znovu. Jak pevně věříme, nikoliv naposledy.

Na osm desítek účastníků z Česka a Slovenska, ale i Polska, Německa nebo Belgie se sjelo do hotelu NH Collection Congress Olomouc. Nasáli zde inspiraci z 15 přednášek, podělili se o své zkušenosti a zároveň strávili s námi příjemný čas i během večerního programu a navazujícího tenisového turnaje ABIA Cup 2024.

Hosté se dozvěděli vizi a plány rozvoje ABIA CZ services v období do roku 2026, včetně nové spolupráce s firmou My Value Officer, která se věnuje finančnímu řízení.

Dále účastníci získali přehled o struktuře produktového portfolia a podrobněji se seznámili s vybranými řešeními, zejména s add-onem ProcessForce pro pokročilé řízení výroby od firmy CompuTec a s produktovým katalogem a konfigurátorem Perfion od společnosti Boyum IT Solutions.

Vybrali jsme také trojici zajímavých případových studií našich projektů pro firmy Dalap, HCP medipro a MPL Trading. Své projekty pro MPL SK a Muziker odprezentovala slovenská společnost dFlex, která byla hlavním partnerem akce a se kterou dlouhodobě spolupracujeme.

Velmi názornou přednášku měl Jiří Blažek z firmy CloudForce, který na praktických příkladech ukázal aktuální možnosti umělé inteligence Copilot dostupné v aplikacích Microsoft 365. Potvrdilo se i to, že téma automatizace zpracování dokladů a jejich vytěžování v podnicích rezonuje. Miroslav Prkna ze společnosti INOVIO hostům představil stejnojmenné řešení, které lze využít nad ERP systémem SAP Business One®.

Z dalších prezentací určitě musíme zmínit předvedení nového webového klienta SAP Business One® přímo zástupci vývojového týmu Peterem Dominikem a Gannou Hrivnákovou ze SAP Labs Slovakia. Jaroslav Hulej z Cloud4com pak vysvětlil, jaké výhody nabízí cloudový provoz řešení SAP u certifikovaného poskytovatele infrastruktury SAP cluster a cloudové architektury SAP HANA.

Po informačně vydatné odborné části konference hosté ochutnali skvělá jihoamerická a jihoevropská vína. Degustaci vedl Jorge Atisha, rodák z Chile, který nyní žije v Olomouci, se svou společností OpenWine vína dováží a v srdci hanácké metropole provozuje stylový Latino Bar.

Druhý den akce jsme vyhradili pro třetí ročník tenisového turnaje ABIA Cup o putovní pohár. Napínavé čtyřhry nakonec vedly k obhajobě triumfu dvojice Radek Vodička a Karel Okleštěk, proti kterým ve finále nastoupili Vojtěch Hejč a Roman Hrabal (tým vyslaný firmou MPL Trading). Na třetím místě skončili Jakub Říha a Richard Pohl (tým společnosti WinShop).

Děkujeme všem účastníkům za společně strávený čas, partnerům za podporu akce a těšíme se na shledanou opět za rok.

Partneři akce

Hlavní partner

dFlex


Partneři

Boyum IT Solutions
CompuTec
Cloud4com
SAP
INOVIO
WinShop

Videa z prvního a druhého dne

Odborná část a večerní program

ABIA Cup 2024

Fotogalerie z odborné části a večerního programu

Fotogalerie z turnaje ABIA Cup 2024